Besin Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
112
Kuru soğan alırken, dışları güzel görünen soğanlara aldırmayın. Kabuğunu soyduktan sonra kötü bir koku yayıyorsa, içinin çüremeye başladığı anlamına gelmektedir.
212
Taze fasülye seçerken, bir tanesini kırın. Çıt sesi duyuyorsanız tazedir. Zor kırılıyorsa ve ses çıkarmıyorsa, fasülye bayat anlamına gelmektedir.
312
Yeşillik alırken, yeşilliklerin görüntüsüne dikkat etmeniz gerekir. Diri görünmelidir. Solgun, sararmaya yüz turmuş ise hem bozulmak üzeredir hemde besin değeri yok olmaktadır.
412
Karnabahar - Brokolinin taze olup olmadığını anlamak için, karnabaharın üzerindeki lekelere bakın. Kahverengi lekeler var ise taze değildir. Brokolinin de sararmaya başlamamış olmasına dikkat edin.
512
Muz aırken dikkat etmeniz gereken; muzun kabuğunun kahverengiye dönüşmüş olmasının, şeker değerinin arttığı ve besin değerinin azaldığı anlamına geldiğidir.
612
Balık alırken, balığın karnına parmağınızı batırın ve düzelip düzelmediğine bakın. Düzeliyor ise tazedir. Balığın cildi diri, gözleri ise canlı olmalıdır.
712
Yumurtanın kabuğundaki salmonella varlığı, yumurtaya geçmiş olmaması için alırken kirli ve çatlak olmasına dikkat edin.
812
Süt ve süt ürünleri alırken 4 santigrat derecenin altında muhafaza edilmemesine dikkat edin. Aksi halde mikroorganizmalar üreyebilir.
912
Dondurulmuş dıda alırken, üzerinde buz tanelerinin olmamasına dikkat edin. Üzerinde buz taneleri olan ürünler, buzun önceden çözülüp tekrar donduğu anlamına gelmektedir.
1012
Patates alırken kabuğunun yeşile dönüşmemesine dikkat edin. İçeriğindeki solanin isimli madde, sizi zehirleyebilir.
1112
Dondurma alırken, paketinde buz taneleri varsa almayın. Bu dondurma önceden eridi ve tekrar dondu anlamına gelir.
1212
Konserve gıdalar, çok sağlıksız koşullarda barındırılmaktadır. Kapağı ve tabanı bombe yapmış olan, etiketi yırtılmış ve eskimiş ürünleri sakın almayın.