Çikolata, Patates ve Kahve 38 Yıl İçinde Yok Olabilir

Uyarıyoruz! Bu haberi okuyanlar Canan Karatay'ı dinlemeyip, yiyebildiği kadar yiyebilir :)
Birçok araştırma, küresel ısınmanın yalnızca hava koşullarını değil, tarım ürünlerini ve gıda kaynaklarını da olumsuz etkilediğini göstermiştir. Şimdi de bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmayla, dünyanın gıda kaynaklarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısı tekrarlandı ve aynı zamanda yeni sonuçlarla karşılaşıldı.
40 YIL SONRA KAKAO AĞACI KALMAYABİLİR
Dünya nüfusunun temel besin kaynaklarının üçte ikisinin 12 mahsul ve 5 hayvan türüne bağlı olduğu vurgulanan araştırmada, bunun da dünya gıda arzını iklim değişikliğine karşı zayıflattığına dikkat çekiliyor. Bilim insanlarına göre kahve, kakao ve gevrek üretiminde kullanılan tahılların üretimi git gide zorlaşacak, hatta bu ürünleri üretmek mümkün olmayacak.
Yabanıl ortamda patates türlerinin yüzde 22'sinin 2055 yılında yok olacağı düşünülürken, Gana ve Fildişi Sahili gibi dünya çikolata üretimin ihtiyacı olan kakaonun yüzde 70'ini karşılayan ülkelerde, iklim değişikliği yüzünden 40 sene sonra 'tek bir kakao ağacının bile kalmayabileceği' de tahmin ediliyor.
Bioversity International araştırma grubu başkanı Ann Tutwiler, "Bitki, hayvanlar, yabani hayatla birlikte tehlikeye giriyor. Buna hiç dikkat çekilmiyor" ifadesinde bulundu. Tutwiler, tarımı yapılan bitki ve hayvan türlerinin korunmaması durumunda gıda üretiminin artan dünya nüfusuna yetmesinin imkânsız olduğunu dile getirdi.
Küresel Isınmanın Olası Sonuçları... Detaylar İçin Tıklayınız