15 Meyve ve Mucizevi Faydaları
Meyvelerin Faydaları
Her bir meyve birbirinden farklı faydalar sağlar çünkü her biri farklı vitamin ve minerallerden oluşur. Kolesterol hiç bir meyvede yoktur, bu yüzden sağlığa son derece yararlıdır. Meyveler doğal şeker içerdiği için vücudumuza katkı sağlar.
Meyve tüketmek beynimizdeki sinir hücreleri geliştirir. Meyve yemek hafızaya olumlu etkilerde bulunur. Meyveler lif kaynağıdır. Meyveler vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineral açısından çok zengindir.
Meyvelerin çoğu az kalorilidir ve kilo aldırmaz. Bu yüzden tatlı yerine meyve yemek daha sağlıklıdır. Antioksidan içerirler. Meyveleri aç karnına yemek sindirimi kolaylaştırır. Peki hangi meyvenin ne faydası vardır?
İşte meyvelerin insan vücuduna faydaları;
1. Elma

Her sabah yediğiniz bir elmanın vücudunuza çok büyük faydaları olacaktır. Kalsiyum, C vitamini ve demir yönünden zengin olan elma kanı ve böbrekleri temizlediği gibi cilde parlaklık da verir. Özellikle yüksek tansiyon ve romatizma hastaları elma tüketmelidir. Elma aynı zamanda kan basıncını düşürür ve sindirimi kolaylaştırır.
2. Şeftali

Tüylü kabuğu yüzünden kimilerinin tiki olan bu meyve birçok şeye faydalıdır.
3. Muz

Özellikle çocukların severek yediği muz, kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yüksek tansiyon veya migren hastalarının muz tüketmesinde büyük fayda vardır. Aynı zamanda ülser tedavisine yardımcı olur.
4. Greyfurt

C vitamini deposu olduğundan soğuk algınlığına çok iyi gelen greyfurt, diş etlerinin kanamasını da azaltır ve mide ile pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır. Hücre onarımı için etkili bir meyvedir, vücutta biriken yağların yakılmasını da sağlar.
5. Armut

A vitamini yönünden yüksek olan ve yüksek tansiyon hastaları ile böbrek sorunları yaşayanların özellikle tüketmesi gereken armut, kalp-damar sağlığına da iyi gelmektedir.
6. Portakal

Portakal aynı zamanda mide ve pankreas kanserini önler. İçindeki potasyum sayesinde cildin kuruyup kırışmasının önüne geçen portakal aynı zamanda karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.
7. Vişne

Koyu renkli meyve olduğu için daha fazla mineral içeren vişne, ateş düşürücü özelliğe sahiptir. Vişne aynı zamanda ishali keser ve idrar söktürür. Hasta olduğunuz günlerde bol bol vişne suyu içmeniz, daha hızlı toparlanmanızı sağlayacaktır. Mikropları kısa süre içerisinde yok eder.
8. Nar

Vişne gibi nar da ishali keser. Kalbi kuvvetlendiren narı mide ve bağırsak hastalığı olanlar çok tüketmemelidir. Kan dolaşımını hızlandıran nar, kalp krizine karşı korur. Dokulara yeterli miktarda kanın ve oksijenin ulaştırılmasını sağlar.
9. Kiraz

Kirazın ağrı kesici ve kabızlık giderici özelliği vardır. Böbreklerde taş ve kumu önleyen kiraz, kolesterolü ve kan şekerini de düşürmektedir. Vişnenin içerisinde antioksidan maddeler bulunur. Şeker oranı düşük olduğu için herkes tarafından tüketilebilir. Mikropları ve bakterileri kolayca vücuttan atar.
10. Kayısı

Kan yapıcı özelliği ile bilinen kayısı aynı zamanda kuaförlerin özellikle tavsiye ettiği bir meyvedir çünkü cilt ve saç bakımında yardımcı olur. Kemik erimesinin önüne geçen kayısı, C vitamini bakımından önemlidir.
11. Çilek

Çekirdekleri dışında olan güzel meyce çilek strese iyi gelir ve kansere yakalanma riskini de azaltır. Diş ve diş etlerine yararlı olan çilek, yüksek ateşi düşürür ve cilde canlılık kazandırır. Cildinizin pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlar. Aynı zamanda vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarını da karşılar. Ağız yaralarına çok iyi gelen bir meyvedir.
12. Üzüm

Böbreklerin çalışmasında yardımcı olan üzüm, sindirimi kolaylaştırır ve kansızlığı giderir. Salkım görüntüsüyle güzel bir meyve olan üzüm aynı zamanda karaciğeri de temizler. Bebeklerin gelişiminde özellikle çok faydası vardır. Üzümün ayrıca antioksidan etkisi de vardır.
13. Kivi

Üzüm gibi antioksidan etkisi bulunan kivi, kan şekerini kontrol eder. C vitamini deposu olan kivi, kan pıhtılaşması riskini düşürür. Kivi aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanı temizler.
14. Mandalina

Mandalina içerisinde bol miktarda C vitamini barındıran bir meyvedir. Kış hastalıklarının kısa sürede ortadan kalkmasını sağlar. Damar sertliği, halsizlik, kansızlık gibi sorunlara iyi gelir. Gün içerisinde 1 adet mandalina tüketmeniz bağışıklık sistemini güçlendirecektir.
15. Ayva

Lifli ve posalı yapısı sayesinde bağırsak enfeksiyonlarına iyi gelir. Cildi yeniler, onarır, siyah noktaları ya da sivilceleri ortadan kaldırır. Yüksek besin değerine sahip olan ayva, A ve C vitamini bakımından zengindir. Kış meyvesidir, sindirim sistemini aktif hale getirir.