En Sağlıklı Yağlar
110
Bitkisel yağlar
Yemek tarifinizde sebzelerin pembeleşeceği gerektiği söyleniyorsa, bunu mutlaka bitkisel yağlara yapmalısınız.
210
Avakado
Sadece iyi bir yağ değil, aynı zamanda vücudunuza yararlı bir lif ve folik asit kaynağıdır. Salatanıza veya omletinize ekleyebillirsiniz.
310
Keten Tohumu
Sindirim sistemine faydalı, kolestrol seviyesini dengede tutan bir sağlık kaynağıdır. Her sabah bir yemek kaşığı yulaf ezmesinin üzerine ekleyip tüketebilirsiniz.
410
Ceviz
Omega 3 asitlerini, amino asitleri ve antioksidan sağlamaktadır. Manganez ve bakır kaynağıdır. Günde 6-7 adet tüketmeniz gerekir.
510
Tereyağ
Çok faydalı bir yağdır. Yemeklerinizde ve sabah kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz.
610
Badem
Çok faydalı bir yağ asidi içermektedir. Tavuk veya balıkların üzerine ekleyebilir, yemeklerinize ekleyebilirsiniz.
710
Somon ve Alabalık
Omega 3 kaynağı olan balıkları, haftada 2 öğün tüketmeniz gerekmektedir.
810
Sevdiğiniz Ezmeyi Yiyin
Kahvaltınızda poğaça yerine sevdiğiniz bir ezmeti ekmeğinize sürün ve tüketin. Bu badem veya kaju ezmesi olabilir.
910
Zeytin Tüketin
Yemekleri zenginleştirmek için zeytinyağı tüketmenin dışında, zeytin de tüketmelisiniz.
1010
Çekirdek Tüketin
Protein bakımından zengin olan bir besin de çekirdeklerdir. Süper bir yağ kaynağıdır.