Hatay Ekşileme Tarifi
Hatay sofrasının eşsiz meze tariflerden ekşilemeyi et yemeklerinizin yanına yapabilirsiniz.
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hatay Ekşileme Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 kg patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 1 baş soğan
- Zeytinyağı
- 1 domates
- Nar ekşisi veya koruk suyu
- Tuz
- Maydanoz
Yapılışı
Patlıcanlar yıkayıp ateşte közleyiniz. Piştikten sonra kabuklarını soyup püre haline getiriniz. Soğan ve biberleri ince doğrayınız. Biber ve soğanları patlıcanlarla karıştırınız. Domatesleri küçük küçük doğrayınız. Doğradığınız domatesleri nar ekşisi ve zeytinyağı ilave ediniz. Tüm malzemeleri bir kaba alıp tuz ekleyiniz ve karıştırınız. Servis tabağına alıp, üzerini maydanoz ile süsleyiniz. Soğuk servis yapınız.
Afiyet Olsun.
NeOldu.com / Özel Haber
YORUMLAR