Kabukları Atılmaması Gereken Besinler
110
Soğan, sarımsak gibi besinlerin kabukları, pişerken besin değerini tuttuğu için, daha besleyici yemek yapmanız konusunda yardımcınız olacaktır.
210
Elmaların kabuklarını kurutun ve hafif bir sonbahar gününde kabuklarıya bir çay demleyin ve keyfinize bakın. Ayrıca göz çevresindeki koyu renkleri giderir ve tencerelerdeki lekeleri temizlerken de kullanılır.
310
Bahçeyle uğraşıyorsanız, yumurtanın kabuklarını dövün ve gübreye katın. Toprak daha fazla kalsiyum vermektedir.
410
Evlerinde ekmek yapanlar için bir önerimiz var. Havuçları rendeledikten sonra alan posayı atmayın. Ekmek hamurunun içerisine katın. Çok lezzetli olmaktadır. Çorbalarınıza da ekleyebilirsiniz.
510
Muz kabuğunun içine biraz şeker dökün ve vücudunuzda gezdirin. Buyrun size doğal peeling. Alerji ve ısırık gibi kaşıntılarda da muz kabuğu işe yaramaktadır.
610
Narenciye kabukları cilde ferah bir his yaratmaktadır. Böcekler ve sivrisinekler bu kokuları sevmezler. Yaşam alanlarınızda hızlıca bunlardan kurtulabilirsiniz. Rutubetli evlerde yaşayanlar için de bir önerimiz var. Kabuklarını bir poşete koyun ve kıyafetlerinizin arasına koyun. Naftalin yerine narenciye kabukları.
710
Kahve veya çayınızı demlediğiniz demliklerde veya cezvelerdeki lekelerden limon yardımıyla kurtulabilirsiniz.
810
Pek sevilmeyen bir meyve olan greyfurtun kabuklarını rendeleyin ve baharatlarla karıştırın. Çok güzel bir çeşni olacaktır.
910
Patates kabukları göz altı torbalarını indirmede etkilidir. Patates kabuklarını temizce yıkayın. Yağ ve limon suyundan geçirin ve fırına atın. Tadına inanamayacaksınız.
1010
Karpuzun kabuğu akneli ciltlere iyi gelmektedir. Aynı zamanda turşusu da yapılır.