Kahramanmaraş'ın Meşhur Lezzetleri
Kahramanmaraş Dondurması
Kahramanmaraş Dondurması'nın özelliği doğal otlarla beslenen keçilerin sütleri ve yabani orkide çiçeklerinin yumru köklerinden elde edilen mucizevi salepten oluşmaktadır.
Kahramanmaraş Biberi

Kahramanmaraş’ın iklim yapısı, arazi yapısı, bol soğuk su kaynaklarının olmasından dolayı kırmızı biberi meşhurdur.
Kahramanmaraş Tarhanası

Kahramanmaraşlılar'ın vazgeçemedikleri yiyeceklerinin başında tarhana gelmektedir. Kahramanmaraşta tarhana hem kuru hemde ıslatılarak yenilmektedir.
Baklava

Maraşta en çok tercih edilen baklava çeşiti antep fıstığı ile yapılanlarıdır.
Fıstıklı Pilav

Meşhur olan Maraş fıstığı yemeklerde de çok sık kullanılmaktadır. Bademli, fıstıklı pilava tavuk da eklenmektedir.
Mumbar Dolması

Mumbar dolması, koyunun ince bağırsağının temizlenip, hazırlanan dolma içinin konulması ve pişirilmesi ile yapılmaktadır.
Eli Böğründe

Bu yemekte görsel sunum da ön plandadır. Domatesler,biberler,soğanlar,sarımsaklar ve et uyum servis edilecek tabağa dizilmelidir.