Kavunun Faydaları
110
Yemekten önce kavun yemek hazımsızlığı önlemektedir.
210
Kavun yanıklara konulduğu zaman, acıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır.
310
Kavun, ezilip soğuk sütle karıştırıldıktan sonra yüze sürülürse, cildi nemlendirir ve cildin taze görünmesini sağlamaktadır.
410
Kavun, meniyi arttırır, böbrekleri besler ve kumları dökmeye yardımcı olur.
510
Et pişirirken, kavun kabuklarından bir parça ilave edilirse et daha çabuk pişer.
610
Kavun çekirdeğinin kaynatılıp suyunun içilmesi karaciğer hastalıklarına çok faydalıdır.
710
Kavunun çekirdekleri yenirse iç yaralarına iyi gelir.
810
Kavunun çekirdekleri dövülüp suda kaynatıldıktan sonra, elde edilen su içilirse göğüs ağrısı ve öksürüğe iyi gelir.
910
Kavun, basur ve romatizma ağrılarını hafifletir.
1010
Kavunun idrar söktürücü özelliği olduğu için, idrar yolu hastalıkları olan kişilere bol bol kavun yemeleri tavsiye edilir.