Mayıs Ayında Hangi Besinler Tüketilmeli
110
Çilek
C vitamini bakımından çok zengin olan lezzetli meyve, baharın habercilerindendir. Kısa ömürlü meyve, mevsim geçişlerinde ortaya çıkan yorgunlukları ortadan kaldırır.
210
Yeşil Erik
Yazın gelişini haberdar eden lezzetli meyvelerdir. Günlük alınması gereken C vitamini de bol miktarda bulunur.
310
Dut
İçerisinde bulunan mineral ve vitaminler ile çok yararlı bir meyvedir. Mikrop öldürücü özelliği olan meyve dut, yaz mevsiminin habercilerindendir.
410
Mayıs ayında tüketilmesi gereken balıklara göz atmak istersek...
510
Levrek
Yağsız ete ve mükemmel lezzete sahip olan bir balık türüdür. Karadeniz, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nde bulunan levrek, mayıs ayının ortalarında avlanmaya başlanır ve kasım sonuna kadar yenebilir.
610
Mayıs ayıda tüketilmesi gereken balık türlerinden bazıları da, barbunya, ıstakoz, tekir ve kılıç balıklarıdır.
710
Dil balığı, iskorpit ve pavurya da mayıs ayında tüketilmesi gereken besinler arasında yerini almaktadır.
810
Mayıs ayında tüketilmesi gereken sebzelere bakacak olursak...
910
Enginar
Estetik bitki olan enginar, dünyanın en sağlıklı ve lezzetli sebzelerindendir. İlkbahar mevsiminde çıkan ve her derde derman olan bir bitkidir.
1010
Bakla, ebegümeci ve papatya bitkileri de mayıs ayında tüketilmesi gereken besinlerdendir.