Metabolizmayı Kışa Hazırlayan Besinler
Yayınlanma:
Güncelleme:
Metabolizmayı sonbahara hazırlamak, ani ısı değişimlerinde hastalanmamak ve sonbahar depresyonundan korunmak için bazı besinleri sofralardan eksik etmemek gerekiyor.
110
Elma
Kalbe yararlı flavonoidler ve antioksidan öğeler içerir.
210
Ayva
Bronşit ve öksürüğe de iyi gelir. Çekirdekleri kaynatılıp içildiğinde göğsü yumuşatır.
310
Balık
Balığın içeriğindeki omega-3, fosfor göz, zihin, karaciğer, kalp ve damar sağlığı üzerinde oldukça önemli role sahiptir.
410
Bal Kabağı
Vitamin, mineral, diyet lifi, omega-3 ve antioksidan kaynağı olan bal kabağı cilde iyi gelir.
510
Brüksel Lahanası
İyi bir demir kaynağıdır.
610
Turp
Kökü iyi bir C vitamini kaynağı iken, yapraklarında fazla miktarda A, K vitamini ve folat bulunur.
710
Karnabahar
İçeriğindeki fitokimyasallar sayesinde anti kanserojendir.
810
Nar
Vücutta damar sağlığını, özellikle de kalbi korur.
910
Ceviz ve Fındık
Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
1010
Armut
Bağırsak sağlığı için çok faydalıdır.
YORUMLAR