Patlıcan Musakka Tarifi
Oldukça kolay ve lezzetli bu tarif ile harika bir ana yemek hazırlayabilirsiniz.
		Yayınlanma:
				
			
							Güncelleme:
					
				
					
				Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 5 orta boy patlıcan
 - 2 orta boy soğan
 - 200 gr. kıyma
 - 2 orta boy domates
 - 6-7 diş sarımsak
 - 4-5 adet sivribiber
 - 1/2 çorba kaşığı salça
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 çorba kaşığı tereyağı/margarin
 - Tuz
 - Karabiber
 
Hazırlanışı
- Alacalı olarak soyduğunuz patlıcanların kalın yuvarlak dilimler halinde kesin.
 - Tuzlu suda yarım saat bekletin ve kurulayın.
 - Kızgın yağda kızarttığınız patlıcanları yayvan bir tencereye dizin.
 - Tavaya tereyağını veya margarini alıp erittikten sonra küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun.
 - Pembeleşen soğan ve sarımsaklara kıymayı ilave edin ve yarım dakika daha kavurun.
 - Küçük doğranmış sivribiberleri ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyip 1 dakika kavurun.
 - Salça, tuz ve karabiberi ekleyip birkaç kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
 - Bir taşım kaynattığınız kıymalı sosu patlıcanların üzerine yayın ve ağır ateşte pişirin.
 
AFİYET OLSUN.
NeOldu.com / Özel Haber
YORUMLAR