Pirincin Faydaları
110
Pirincin besin değeri kabuğu alındığında azalmaktadır. Bu nedenle kepekli pirinç kullanılması tavsiye edilmektedir.
210
Pirinç, B1, B2, C ve E vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerini içerir.
310
Nişasta ve kalori bakımında zengin olan pirinç, tam bir enerji kaynağıdır.
410
Pirinç nişasta sayesinde doyurucu özelliğe sahiptir.
510
Pirinç vücut gelişimini desteklemektedir.
610
Pirinç yüksek tansiyonu düşürmektedir.
710
Hazımsızlık sorununa yardımcı olan pirinç, yemeklerin yanında tüketildiğinde hazmı kolaylaştırmaktadır.
810
Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksit maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur ve ishali de keser.
910
İçeriğinde bulunan kanser önleyici maddeler sayesinde başta bağırsak kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur.
1010
Kandaki kolesterol oranını azaltıcı etkisi ile kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyucudur.