Siğile İyi Gelen Besinler, Sabunlar, Otlar

Çocuklarda yetişkinlerde sıklıkla rastlanan ve bulaşıcı olan siğillere iyi gelecek besinler, sabunlar, vitaminler ve daha fazlası aşağıda.
Siğile İyi Gelen Besinler, Sabunlar, Otlar

Siğili Tedavi Eden Vitaminler

Siğile Ne İyi Gelir?

Siğile iyi gelen vitaminler A vitamini, çinko, omega-3 ve beta glucan olarak bilinmektedir. Bu vitaminleri içeren besinler bol bol tüketilmelidir.

Sizi rahatsız eden bir siğili götürmek için yukarıda bahsettiğimiz vitaminleri içerisinde bol miktarda barındıran besinler düzenli olarak tüketilmelidir. Tüketildiği taktirde siğillerinizde azalma olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Aşırıya kaçmamaya özen gösterin, aksi taktirde siğilleriniz çoğalır.

Siğili Gideren Bitkiler ve Otlar

Siğile Ne İyi Gelir?

Siğile iyi gelen bitkiler ve otlar arasında çay ağacı, fesleğen yaprağı, zerdeçal, fesleğen, karanfil ve aloe vera olarak bilinmektedir.

Sizlere bahsetmiş olduğumuz bitkiler antibiyotik özelliği sahiptir. Siğillerin günden güne küçülmesine yardımcı olur. Düzenli olarak kullanıldığı zaman siğiller tamamen yok olur. Haftada 7 gün boyunca bu bitkilerden oluşmuş kürlerin bazıları siğilin üzerine sürüp yıkamadan beklettiğinizde etkisini gösterebilmektedir. Bazı kürlerin ise sürüldükten 30 dakika sonra yıkanması gerekir.

Siğile İyi Gelen Besinler

Siğile Ne İyi Gelir?

Siğili bitiren arasında elma sirkesi, fesleğen, limon kabuğu, zerdeçal yağı, hint yağı, çay ağacı yağı, deniz tuzu, havuç, yoğurt, Hindistan cevizi ve domatestir.

Siğilin iyileştirilmesi için bu besinlerin krem şeklinde sürülmesi gerekir. Siğili vücuttan atan etkili besinler, kesin sonuçlar vermektedir. Siğilin büyümesine neden olan hücrelerin ölmesine yardımcı olur. Siğil kısa süre içerisinde yok olur.


Siğil nedir?

İyi huylu olan HPV (human papillomarivus) virüsünün deri üstüne yerleşerek ortaya çıkardığı kabarcıklardır. Siğil olarak adlandırılan bu kabarcıklar bulaşıcı olabilmekle birlikte pürüzlü, sert ve ten renginde olurlar.

Ellerde ve ayaklarda sıklıkla rastlanan siğiller tehlikeli değillerdir. Ancak kesik ve yara gibi kazalardan dolayı bulaşan virüs siğile neden olabilirken bulaşıcı özelliği çok fazladır. Temas ettiği bölgelerde virüsün yayılmasına neden olur. El, ayak ve bazende genital bölgede görülen siğiller ağrıya neden olabilir. Özellikle ayak tabanındaki siğiller düz yapıda olduklarından nasırla karıştırabilir. Ayak tabanındaki siğiller sürekli olarak baskı gördükleri için yürüdükçe iltihap içeri doğru itilir ve ağrıya neden olur.

Siğil neden çıkar?

Siğiller HPV virüsü nedeniyle ortaya çıkar. Herhangi bir tehlikesi olmayan siğiller genellikle çocukluk dönemlerinde oluşurlar. Kesik ve yaralanma gibi nedenlerle virüsün vücudumuza girmesi daha kolay olmaktadır.

Bulaşıcı olan bu virüs temas halinde başkalarına bulaşması ile birlikte vücudun diğer bölgelerine de bulaşmaktadır. Siğiller nemli ve ıslak alanları sevdikleri için siğil çıkması durumunda havlu ve terlik gibi eşyalarınızı kesinlikle başkaları ile paylaşmayınız. Vücut direnci siğilin bulaşmaması konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Vücut direnci kuvvetli olan kişilere siğil bulaşma oranı oldukça düşüktür.

Ayak tabanı siğilleri nasıl oluşur?

Ayak tabanında bulunan bu siğillerde sürekli baskıya uğradıklarından dolayı ağrı görülmektedir. Ağrının şiddeti siğilin büyüklüğü ve uygulanan baskıya göre artmakta veya azalmaktadır. Ayaklarınızı yıkamamak siğile neden olabilir.

İpliksi siğiller nerede çıkar?

İpliksi siğiller ağız çevresinde, burunda ya da boyunda ve çenenin alt kısmında meydana gelmektedir.

Düz siğiller nerede görülür?

Diğer siğil çeşitlerinin aksine genellikle yüz ve saç diplerinde görülmektedir. Düz olmaları nedeniyle kendilerini çok fazla belli etmezler. Şekil itibari ile düz, küçük ve yumuşak olurlar.

Genital siğiller nerede olur?

Genellikle erişkinlerde görülmekle birlikte genital organların hemen dışında veya kadınlarda serviks adı verilen genital bölgenin iç kısmında tek veya çoklu olarak meydana gelebilir. Kadınlarda genital bölge siğilleri tedavi edilmediği takdirde kansere neden olmaktadır. Genital bölge siğilleri genellikle cinsel temas yoluyla ortaya çıkmaktadır.

Siğil kendiliğinden iyileşir mi?

Psikolojik nedenlere bağlı olarak heyecanlanma ve korkma gibi nedenlerle ortaya çıkan siğiller iz bırakmadan kendiliğinden iyileşmektedir. Tekrar eden siğil sonucunda virüs uyku durumuna geçer ancak genital bölge siğilleri için mutlaka bir uzmana başvurmak gerekir. Siğil tedavisinin en önemli unsuru bağışıklık sisteminizi güçlendirerek vücut direncinizi arttırmaktır.

 İçerik Üreticisi
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum