Vücudunuzu Kışa Hazırlayan Besinler
110
Ayva
Bronşit ve öksürüğe iyi gelir. Tansiyonu düşürür ve safrayı düzene sokar. Sonbaharda görülen depresyonuna karşı yapraklarının çayı içilebilir.
210
Elma
Kalbe yararlı flavonoidler ve antioksidanlar içerir. İyice yıkanarak kabuklu şekilde yenilmelidir.
310
Balık
Haftada 2-3 defa balık tüketilmelidir. Zira içindeki vitamin ve mineraller özellikle gebelikte bebeğin gelişimine katkı sağlar. Kızartma yerine ızgara daha iyidir.
410
Bal Kabağı
Vitamin, mineral, diyet lifi, omega3 ve antioksidan kaynağı bal kabağı cilde iyi gelir. Betakaroten adlı maddeyi içeren bal kabağı, akciğer, kolon, mesane, meme ve cilt kanserine yakalanma ihtimalini de azaltır.
510
Brüksel Lahanası
İyi bir demir kaynağıdır. Başta kanser, hastalıklara karşı vücudun doğal savunma sisteminin hareketliliğini artırır.
610
Karnabahar
İçindeki fitokimyasallar sayesinde anti kanserojendir.
710
Turp
Kökü iyi bir C vitamini kaynağı; yaprakları ise A, K vitamini ve folat zenginidir.
810
Taze Ceviz ve Fındık
Çok iyi bir enerji kaynağıdır. Vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Kolesterolü düşürür. Her gün bir avuç yenilmesi yararlıdır.
910
Armut
Bağırsak sağlığı için çok faydalıdır.
1010
Nar
Vücutta damar sağlığını, özellikle de kalbi korur ve tansiyonu düşürür. Doğal antioksidan diye bilinir.